Submit your project now!
Login

128 CT / Cafe interior on the left bank of Kyiv

About Project

The Cafe 128 is located in a closed residential complex called “Comfort Town” on the left bank of Kyiv. Being on the edge of the complex in front of a large schoolyard and stadium allowed to maintain a view of the setting sun and sky. The plenty of the setting sunlight inspired the use of warm materials in the interior, which were also burnt by the sun. That is why a ceramic block, clinker bricks, ceramic lamps on the walls of a warm limestone shade and natural sand-colored linoleum with the addition of cocoa leaves appeared in the interior.

We also used natural oak planks and plywood coated with oil wax to preserve the natural look of new coatings and to balance with cold concrete, which we do not hide, guided by the same concept – “to preserve the originality of materials”

One of the main tasks in this space was to find a solution how to make the path from the far entrance to the bar station shorter.
We cannot physically reduce this distance, so we divided it visually. The Hall, which is separated from the main one by concrete pylons – we separated it even more by applying a different type of coating on the floor – by clinker brick. And in the main hall, we integrated a box made of ceramic block, which hid the closed part of the kitchen and the toilet

From the customer, we had the task of creating the maximum number of seats and not losing the sense of space. Having a long transit through the halls – we could easily lose this property

The solution was the use of window sills. But their initial depth did not allow for a comfortable seating position. There are also radiators under these windows that had to be considered. So we came up with the idea of increasing the window sills, leaving the through holes for the warm air of the radiators

About Project

The Cafe 128 is located in a closed residential complex called “Comfort Town” on the left bank of Kyiv. Being on the edge of the complex in front of a large schoolyard and stadium allowed to maintain a view of the setting sun and sky. The plenty of the setting sunlight inspired the use of warm materials in the interior, which were also burnt by the sun. That is why a ceramic block, clinker bricks, ceramic lamps on the walls of a warm limestone shade and natural sand-colored linoleum with the addition of cocoa leaves appeared in the interior.

We also used natural oak planks and plywood coated with oil wax to preserve the natural look of new coatings and to balance with cold concrete, which we do not hide, guided by the same concept – “to preserve the originality of materials”

One of the main tasks in this space was to find a solution how to make the path from the far entrance to the bar station shorter.
We cannot physically reduce this distance, so we divided it visually. The Hall, which is separated from the main one by concrete pylons – we separated it even more by applying a different type of coating on the floor – by clinker brick. And in the main hall, we integrated a box made of ceramic block, which hid the closed part of the kitchen and the toilet

From the customer, we had the task of creating the maximum number of seats and not losing the sense of space. Having a long transit through the halls – we could easily lose this property

The solution was the use of window sills. But their initial depth did not allow for a comfortable seating position. There are also radiators under these windows that had to be considered. So we came up with the idea of increasing the window sills, leaving the through holes for the warm air of the radiators

001-03599205

002-509a2110

003-960658bb

004-1c7c6dd8

005-115fb783

006-cd55360e

007-0cdba792

008-a346ca76

009-e44e3890

010-467f3ed1

011-fc40b4cd

012-f1df494f

013-0894c975

014-02104db7

015-1e181c80

016-219de1fe

017-e5a17f93

018-368bacac

019-637d9135

020-cf4c7ee6